FSC certifikat

FSC_Slika

Nositelj smo FSC® CoC (Chain of Custody) certifikata u proizvodnji tiskanih materijala u tri kategorije FSC® 100%, FSC® Mix i FSC® Recycled.

FSC certifikat za cilj ima da se promovira ekološki odgovorno, društveno korisno i ekonomski održivo gospodarenje u šumama u svijetu.

Ideja je utemeljena na porastu ekološke svijesti kod potrošača osobito u razvijenijim zemljama svijeta, Europi i SAD-u.
Proizvodi koji nose FSC znak prolaze kroz nekoliko stadija između šume i krajnjeg korisnika i nekoliko puta promjene vlasnika.

COC – Chain of custody – Nadzorni lanac znači da isticanjem koda COC certifikata odnosno iskazivanjem FSC tvrdnje na prodajnoj dokumentaciji i isticanjem FSC loga na svoje proizvode, čiji je osnovni sastojak drvni materijal, OG GRAFIKA d.o.o. potrošačima šalje informaciju o tome da su drvni materijali ugrađeni u naše proizvode prošli kroz strog nadzorni lanac od sječe šuma pod nadzorom stručnjaka do odgovorne prerade i proizvodnje kroz racionalno iskorištenje drvnog materijala.

Primjena sustava za upravljanje lancem zaštite daje pouzdanu garanciju klijentima da proizvodi koji su prodani (fakturirani i označeni) sa specifičnim certifikacijskim kodom i FSC tvrdnjom potiču iz šuma kojima se održivo upravlja i koji su iz kontroliranih izvora. FSC lanac zaštite time omogućava transparentan protok roba napravljenih od takvog materijala.

Sukladnost s ovom normom pruža čvrstu međunarodnu osnovu nezavisnim, trećim stranama da provjere tvrdnje o porijeklu materijala i proizvoda od drvnih materijala.

Definiran je sustav upravljanja za kontrolu lanaca zaštite od nabave, preko zaprimanja, skladištenja, proizvodnje (kad postoji), pa do označavanja (gdje je primjenjivo), isporuke i prodaje proizvoda sa FSC tvrdnjom i FSC oznakama.

FSC oznake koje možemo isticati na našim proizvodima, daju potrošačima i našim poslovnim partnerima slijedeće informacije:

• Da drvo potiče iz FSC certificirane šume
• Da se sječa u toj šumi vrši planski i na održiv način
• Da nije ostavljeno golo zemljište izloženo eroziji
• Da nisu ugrožena staništa biljnog i životinjskog svijeta
• Da nije došlo do raseljavanja stanovništva uslijed sječe šume
• Da drvo nije genetski modificirano
• Da nema nekontroliranog miješanja s drvetom nepoznatog porijekla
• Da racionalno iskorištavamo sirovinu itd.

Također uvođenjem ove norme dajemo jasnu poruku da je naše poduzeće opredijeljeno za odgovoran odnos prema svjetskim šumskim resursima.FSC_logo

Istaknuti proizvodi web trgovine