O nama

logotip_tvz

OSNOVNI PODACI

Tiskara je osnovana 1948. godine.

Svakodnevno unapređenje proizvodnog pogona i edukacija zaposlenika omogućuje nam stalno napredovanje.

Glavna djelatnost je offset tisak knjiga meki, meki uvez sa klapnama i tvrdi uvez, udžbenika, kataloga, monografija, brošura, časopisa, kalendara, rokovnika sa gumicom, spiralnim uvezom ili mehanikom.

Og grafika d.o.o. je „brand“ u području standardiziranih tiskanica i registratora Ogi.

Danas imamo 38 stalno zaposlenih radnika.

Najbolji način prezentacije i predstavljanja poduzeća je papir,  a kroz kvalitetan offset tisak i doradu, sa brzim rokom isporuke i konkurentne cijene, ispunjava se naša misija – zadovoljan svaki kupac.

Naša vizija je nastaviti tradiciju dugu 70. godina, zadržati ugled i prepoznatljivost, te razviti se u vodećeg proizvođača knjiga i kalendara u Hrvatskoj i u okruženju, partnera marketinškim agencijama, grafičkim studijima i tiskarama.

Strateški cilj poduzeća je neprestano unapređenje kvalitete svojih usluga i proizvoda prateći razvoj moderne, vrhunske proizvodnje tiska i sličnih proizvoda.


FSC CERTIFIKAT

Nositelj smo FSC® CoC (Chain of Custody) certifikata u proizvodnji tiskanih materijala u tri kategorije FSC® 100%, FSC® Mix i FSC® Recycled.

FSC_logo

FSC certifikat za cilj ima da se promovira ekološki odgovorno, društveno korisno i ekonomski održivo gospodarenje u šumama u svijetu.

Ideja je utemeljena na porastu ekološke svijesti kod potrošača osobito u razvijenijim zemljama svijeta, Europi i SAD-u.
Proizvodi koji nose FSC znak prolaze kroz nekoliko stadija između šume i krajnjeg korisnika i nekoliko puta promjene vlasnika.

COC – Chain of custody – Nadzorni lanac znači da isticanjem koda COC certifikata odnosno iskazivanjem FSC tvrdnje na prodajnoj dokumentaciji i isticanjem FSC loga na svoje proizvode, čiji je osnovni sastojak drvni materijal, OG GRAFIKA d.o.o. potrošačima šalje informaciju o tome da su drvni materijali ugrađeni u naše proizvode prošli kroz strog nadzorni lanac od sječe šuma pod nadzorom stručnjaka do odgovorne prerade i proizvodnje kroz racionalno iskorištenje drvnog materijala.

Primjena sustava za upravljanje lancem zaštite daje pouzdanu garanciju klijentima da proizvodi koji su prodani (fakturirani i označeni) sa specifičnim certifikacijskim kodom i FSC tvrdnjom potiču iz šuma kojima se održivo upravlja i koji su iz kontroliranih izvora. FSC lanac zaštite time omogućava transparentan protok roba napravljenih od takvog materijala.

Sukladnost s ovom normom pruža čvrstu međunarodnu osnovu nezavisnim, trećim stranama da provjere tvrdnje o porijeklu materijala i proizvoda od drvnih materijala.

Definiran je sustav upravljanja za kontrolu lanaca zaštite od nabave, preko zaprimanja, skladištenja, proizvodnje (kad postoji), pa do označavanja (gdje je primjenjivo), isporuke i prodaje proizvoda sa FSC tvrdnjom i FSC oznakama.

FSC oznake koje možemo isticati na našim proizvodima, daju potrošačima i našim poslovnim partnerima slijedeće informacije:

• Da drvo potiče iz FSC certificirane šume
• Da se sječa u toj šumi vrši planski i na održiv način
• Da nije ostavljeno golo zemljište izloženo eroziji
• Da nisu ugrožena staništa biljnog i životinjskog svijeta
• Da nije došlo do raseljavanja stanovništva uslijed sječe šume
• Da drvo nije genetski modificirano
• Da nema nekontroliranog miješanja s drvetom nepoznatog porijekla
• Da racionalno iskorištavamo sirovinu itd.

Također uvođenjem ove norme dajemo jasnu poruku da je naše poduzeće opredijeljeno za odgovoran odnos prema svjetskim šumskim resursima.


OPREMA i Proizvodni program

Proizvodni proces uključuje pripremu za tisak, višebojni offset tisak do B1 formata + lak, kartonažu i doradu.


OPREMA:

Od najvažnije opreme ističemo:

• Pre-press: Radimo na PC i MAC platformama s licenciranim softwerom.

• Novi Cron UV CtcP osvjetljivač za izradu ploča sa produkcijom od 22 ploče/sat.

• Tisak: glavni tisak vršimo na četverobojni Heidelberg tiskarski stroj B1 formata + lak verk, dvobojni B1 stroj sa prekretačem

• Dorada: Kolbus linija za meki uvez + PUR dodatak, Kolbus linija za tvrdi uvez, automat za spiralno uvezivanje i više raznih manjih doradnih strojeva, linija za proizvodnju registratora.

• Vozila: 2 kamiona, 1 kombi vozilo, nekoliko manjih dostavnih vozila. Ugovori za paketnu i paletnu distribuciju sa renomiranim tvrtkama koje pružaju tu uslugu.


PROIZVODNI PROGRAM:

• Izrađujemo knjige, kalendare, rokovnike te i ostale grafičke proizvode poput plakata, letaka, memoranduma, posjetnica, tiska na koverte, fascikli – mapa, etiketa.

• Promotivni dio kalendara, rokovnika, notesa sa gumicom, stolnih mapa, čestitki … radimo i za daljnju prodaju.

• Kod usluge uveza nudimo uslugu klamanog ili klamanog s omega klamerima, spiralnog uveza, šivanog, mekog ili tvrdog uveza, a u mogućnosti smo odraditi meki uvez i sa preklopnim klapnama, tvrdi uvez, klamani uvez i spiralni uvez.

• U ponudi imamo i UV direktni ispis na gotove proizvode


SPONZORSTVA I DONACIJE:

Kroz humanitarna sponzorstva i donacije aktivno sudjelujemo u poticanju svijesti o važnosti brige za druge, te smo izašli u susret između mnogih i slijedećim udrugama:
Rukometni klub Ogulin, Ženski rukometni klub Ogulin, Udruga Sunce Ogulin, Udruga Oda prijateljstvu, DVD Zagorje, Hrvatska gorska služba spašavanja, Stolno teniski klub Ogulin, NK Ogulin, Teniski klub Ogulin, Društvo Naša Djeca, Udruga slijepih, Gimnastički klub Sokol, Udruga Debra.

Sa tehnološkim dostignućima u proizvodnji, maksimalnim trudom i pažnjom u logistici udovoljavamo i najzahtjevnijim  potrebama kupaca te tako potvrđujemo svoje geslo:
tiskara-vasih-zelja


Društvo je upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu, Stalna služba Karlovac, pod matičnim brojem subjekta (MBS): 020013660. | Predsjednik uprave društva, ujedno  i direktor društva, te većinski vlasnik je dipl. ing. Mirko Brkić, a zastupa društvo pojedinačno i samostalno. | Temeljni kapital, upisan u sudskom registru i uplaćen u cijelosti, iznosi:  459.800,00 kuna. | Većinski vlasnik  dipl. ing. Mirko Brkić, ima 91% udjela, dok ostali mali udjeličari imaju 9%.

Istaknuti proizvodi web trgovine